Tel: (+40)0364-733.987

Email:office@pro-edu.ro

0 produse: 0,00 RON

Primim comenzi doar pentru cantitatti en-gross.

Istoria artelor plastice vol. I

Carti Istoria artelor plastice

Cod: EDP141

Disponibilitate: In stoc

Our Price: 45,00 RON
OR

Comanda rapida:

L-V: 08:30 - 16:30

Tel. 0364-733.987 / 0784-212.682

Posta 12 ron / Curier 20 ron

Istoria artelor plastice vol. I

Mai multe poze

Detalii

Publicarea, in anul 1994, a primului volum al Istoriei artelor plastice, a fost reluata in reeditari succesive intre anii 1996-1999, cu pastrarea formei - continutului initiale ale lucrarii.
Reeditarea actuala a primului volum, a sasea de altfel, a avut ca deziderat primordial revizuirea textului initial - imbogatirea acestuia cu noi capitole. Mai mult, completarea analizelor plastice cu imaginile color ale materialului ilustrativ, noua tehnoredactare a textului - noua prezentare grafica a punerii in pagina ofera viziunea unei sinteze dupa criterii actuale in scopul imbunatatirii editiilor anterioare in ceea ce priveste continutul - prezentarea estetica.

Volumul I se refera la doua mari epoci de cultura - civilizatie: Antichitatea - Evul Mediu, epoci in cadrul carora artele plastice au cunoscut o evolutie originala - de mare diversitate in teritoriile din jurul Mediteranei.
Ansamblul reproducerilor color, cu multe imagini realizate la fata locului de catre autoare, interpretarea epocii preistorice egeene - minoice, completarea tuturor capitolelor cu concluziile sintezei artei (epocilor respective), adaugate conceptiei editiilor anterioare, intregesc volumul actual cu prezentarea mai ampla a fenomenului de cultura plastica universala.

Contextele istorice - economice diferite de la o epoca la alta, determinante ale dezvoltarii artelor (arhitecturii, sculpturii, picturii - artelor decorative), au constituit criteriile obiective ale interpretarii fenomenului artistic cu observatia ca ele au fost inter-relationate cu factori subiectivi hotarati de sensibilitatea umana - cu aspecte aleatorii care au influentat mentalitatile epocilor istorice. Interconexiunile intre obiectiv - subiectiv, autoritatea personalitatii creatoare a artistului in procesul creatiei, reflexul ambiantei societatii asupra sensibilitatii autorului sau asupra selectiilor facute de el in procesul creator sunt deziderate esentiale ale cartii in filele careia s-a incercat a patrunde in misterul frumusetii operei de arta.
Autoarea si-a propus sa focalizeze atentia asupra valorile perene ale capodoperelor, sa dezvaluie in filele cartii semnificatiile complexe ale operei de arta, viata secreta a formelor plastice, spiritul formei, expresia continutului artei. Fidela relatiei arta-istorie, arta - societate, arta - psihologie prezentarea incearca, in desfasurarea cronologica a epocilor, sa coreleze semnificatiile launtrice ale operei cu personalitatea artistului - cu timpul istoric al aparitiei operei.

Din aceasta perspectiva, lucrarea se indeparteaza de prezentarile narative sau descriptive care abunda, din pacate, in literatura de specialitate. Adresata unui public larg, cadrelor didactice, studentilor, elevilor - tuturor cititorilor cu adevarat interesati sa descopere vasta - magnifica lume a artei, lucrarea depaseste cadrul general - prezentarea specifice cartii cu caracter strict didactic. Analizele plastice se deplaseaza dincolo de descrierea inventarului formelor - a relatiei anecdotice. Explicarea conceptelor, punctarea principiilor - notiunilor estetice, analiza termenilor tehnici - a relatiei artistului cu procedeele plastice au scopul de a deslusi cititorului procesul complex al elaborarii operei de arta.

Prin aceasta abordare, lucrarea se straduieste sa aduca un punct de vedere global asupra evolutiei epocilor de arta, sa ofere o viziune de ansamblu dar, in acelasi timp, sa sublinieze distinctii sau rigori comune ale conceptiilor artistice ale epocilor cunoscute, mai putin cunoscute sau necunoscute, sa atraga atentia asupra semnificatiilor profunde ale operei de arta, sa descifreze valoarea expresiva complexa a elementelor morfologice.

Autoarea si-a dorit ca paginile lucrarii sale, Istoria artelor plastice, sa ofere o interpretare adaptata cerintelor sensibilitatii contemporane, receptivitatii actuale a semenilor nostri, tipului viu al interesului - curiozitatii intelectuale, tot mai evidente, ale acestora.

Mai multe informatii

Tip produs Carte
Disciplina Stiinte socio-umane
Autor A. Botez-Crainic
ISBN Nu
An aparitie Nu
Nr. pagini Nu

Intrebari, comentarii, raspunsuri

Nu exista inregistrari

Adreseaza intrebarea
  • Pentru comenzi en-gros sau cereri de oferta folositi va rugam formularul de contact sau pe adresa de email.

* campuri obligatorii