Tel: (+40)0364-733.987

Email:office@pro-edu.ro

0 produse: 0,00 RON

Primim comenzi doar pentru cantitati en-gross.

Softuri educationale

Un nou si revolutionar mod de a pune in practica cunostiintele cuprinse in diferite materii de studiu sunt produsele informationale multimedia din “BIBLIOTECA DIDACTICA” furnizate de cele mai cunoscute companii in domeniul programelor educationale pe suport electronic si prezinta cateva caracteristici care le diferentiaza:
- interactive;
- interesante;
- moderne;
- intuitive;

Folosirea de materiale didactice complexe: carti, programe interactive, harti, diagrame, desene, planse, mulaje, proiectii sau realitatea inconjuratoare atrag INTERESUL tinerilor pentru a descoperi cat mai mult despre o anumita materie. Dintre acestea, programele / softurile educationale si interactive pe suport electronic sunt cele mai complexe materiale didactice care pot prezenta foarte aproape de realitate diferite fenomene, procese, evolutii, modificari sau tehnici din intregul domeniu al ARTEI, STIINTEI si CUNOASTERII.

Clasificare softuri educationale dupa functia pedagogica pe care o pot indeplini in cadrul unui proces de instruire: exersare, prezentare interactiva de noi cunostinte, prezentarea unor modele ale unor fenomene reale (simulare), testarea cunostintelor, dezvoltarea unor capacitati sau aptitudini printr-o activitate de joc.Avantaje si dezavantaje ale utilizarii softurilor educationale:- accesibilitate, flexibilitate, confortabilitate, utilizatorul putand hotari singur, data si ora la care se implica in activitatea de instruire.

Fata de sistemul traditional de invaţamant sunt cateva diferente de abordare a procesului de educatie si dezvoltare a copilului:
- interactivitatea cu cel/cei din spatele monitorului: prezenta explicatiilor, a intrebarilor
- modul dinamic de prezentare;
- proiectia tridimensionala a oricarui lucru, fenomen
- stimularea interesului fata de nou
- stimularea imaginatiei
- dezvoltarea unei gandiri logice
- simularea pe monitor a unor fenomene si procese
- exemplificari multiple pt. eficienta in invatare
- formare intelectuala prin autoeducatie
- mobilitatea – posibilitatea de a accesa continutul materialului educational de oriunde si oricand, avand la dispozitie un computer
- prezentarea clara si intuitiva a continutului;
- fiecare copil are un ritm propriu de asimilare si se bazeaza pe un anume tip de memorie in procesul de invatare (auditiva sau vizuala), parcurgerea acestor jocuri, lectii interactive, teste poate fi realizata treptat si repetat, controland rapid progresele, unii copii au randament mai bun in weekend, altii la primele ore ale diminetii;
- metode diverse de a invata – software-ul educational ar trebui sa aiba la baza diverse metode pedagogice, care sa ghideze copiii pe tot parcursul procesului de invatare.

O serie de experimente care studiaza efectul pe care il au utilizarea diverselor medii in insusirea cunostintelor au aratat ca in majoritatea cazurilor un material educational diversificat este retinut in proportie de 80% prin ascultare, vizionare si interactivitate.
Dezavantaje softuri educationale: Copiii nu trebuie "uitati" in fata calculatorului, ei trebuie supravegheati si chiar ajutati de parinti. In functie de varsta, timpul petrecut in fata calculatorului determina oboseala vizuala, scaderea atentiei, atenuarea efectului motivational, instalarea unei atitudini negative, diminuarea elementului de curiozitate.

In mod cert aceste noi concepte in educatie nu le pot inlocui pe cele traditionale in mod radical, Familia, scoala, carti, jocuri.

Pro-Edu.ro va prezinta una din cele mai bogate colectii online de softuri educationale organizate pe grupe de varsta de la gradinita  la scoala primara, gimnaziu si liceu si discipline de studiu, dupa cum urmeaza mai jos:

Nu exista produse conform criteriilor selectate.